logo logo

Programski odbor konference EUROSAFE, razgovor z g. Williamom Magwodom, direktorjem OECD/NEA, Pariz, Francija, 31.1.-2.2.2017

Konferenco EUROSAFE FORUM vsako leto organizirajo tri največje evropske organizacije za znanstveno in tehniško podporo jedrskim upravnim organom: francoski IRSN, nemški GRS in belgijski BelV. Konferenca bo predvidoma potekala 6. in 7.11. v Parizu.

Sestanek programskega odbora je bil namenjen opredelitvi osnovnih tem programa konference in nekaterim novostim pri obliki in vsebini konference.

Udeležbo na sestanku programskega odbora konference EUROSAFE sem v vlogi predsednika združenja ENEN izkoristil tudi za pogovor z g. Williamom Magwoodom, direktorjem OECD/NEA. Sprejel me je tudi g. Philippe Correa, direktor Institut national des sciences et techniques nucléaires (INSTN), ki deluje v sklopu CEA.

Sestanka programskega odbora konference EUROSAFE FORUM 2017, ki ga je organiziral francoski član združenja ETSON, IRSN, se je udeležil prof.dr. Leon Cizelj, vodja Odseka za reaktorsko tehniko.

classical view